Kunst maken met kinderen en jongeren is inspirerend. Al langere tijd geeft Jonaske uitvoering aan kunsteducatieprojecten in zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs, op school en in haar eigen atelier.

uit 2006 tot 2009 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Urban schilderproject

2009

Urban! Een workshop met jongeren van RSG Groevenbeek Harderwijk en de Levant Zeewolde. Urban! Als inspiratie en uitdaging om in het groot te schilderen.

kunstroute VMBO-LWOO

2009

Een vaartocht op een Botter over de Randmeren bij Harderwijk heeft leerlingen van het VMBO-LWOO geínspireerd tot het maken van schilderijen. De foto laat een deel van de verzameling zien.

verbinding tussen 1900 en nu

2008

Een muur met vier persoonlijke schilderijen. Patroon van behang als inspiratie en verbinding tussen 1900 en nu. Gemaakt door leerlingen van CC Groevenbeek.

groepsportret

2008

Portret in vier delen. Gemaakt door leerlingen van het Christelijk College Nassau Veluwe te Harderwijk. De workshop schilderen werd door Jonaske gegeven als inspiratie voor het vak CKV.

kunstproject Dominicus Savio

2007

Samen één doek schilderen; fantaseren met verf. Workshops aan de groepen 1A, 4A en 5B vormden een onderdeel van een groot kunstproject op deze Harderwijker Basisschool.

cultureshock 2007

2007

Jongeren (VWO/HAVO/VMBO 3)schilderen hun kijk op de Vischpoort te Harderwijk. workshops in het atelier van Jonaske in september 2007. Gedurende de maand november zijn alle 40 werken te bezichtigen in het gebouw van CultuurPuntUit te Harderwijk.

respect@school

2007

In het project respect@school begeleid ik leerlingen in het maken van een ontwerp voor de centrale ruimte van de school. De uitdaging is te bedenken hoe de centrale ruimte het thema 'respect' kan uitdagen of stimuleren. De foto toont detail van één van de ontwerpen van leerlingen van Basisschool Van Heemstra in Hattem.

drie trotse dames

2006

Idols; een project van Plan Nederland. Een monument voor jongeren op de afvalberg in Indonesië, ontworpen en uitgevoerd samen met de kinderen van de groepen 5 t/m 8 van Basisschool de Cantharel te Ermelo.

een andere kijk op de Vischpoort

2006

'Culture Shock' 2006. Leerlingen van het VMBO hebben na een bezoek aan het Stadsmuseum te Harderwijk in het atelier van Jonaske hun eigen visie op de beroemde Vischpoort geschilderd. De schilderijen van de leerlingen zijn geëxposeerd in het Stadmuseum.